Villkor

Allmäna villkor

Som kund accepterar du dessa villkor genom den orderbekräftelse som fås vid varje beställning.
Information om våra villkor finns dels i texten nedanför samt via länk i alla våra mail.

Prisgaranti

Vi är självsäkra vad gäller att hålla de lägsta priserna på marknaden och har därför en prisgaranti till dig som kund som säger att om du skulle hitta samma produkt till ett lägre pris hos någon annan leverantör så ger vi dig ett ännu lägre pris. Garantin gäller endast för priser som publicerats i katalog eller offentligt på webbplats av svenskregistrerade företag. Produkterna måste vara av samma kvalitet, samma antal samt tillgängliga för leverans inom samma tid som anges av oss. Åberopan på sänkt pris med hänvisning till denna garanti måste göras innan order. Vi förbehåller oss rätten att när som helst dra tillbaka prisgarantin.

Tryck

Våra etiketter trycks i CMYK-färger vilket gör att viss färgavvikelse kan förekomma, upp till 5%. Har du t.ex. en logo som det är viktigt att den blir tryckt i exakt rätt PMS-färg så är det bäst om du hör av dig till oss innan tryck. Annars kan tryckresultatet skilja markant jämfört med vad som visas på din skärm om den är felinställd.

Nyansskillnader på tryck kan uppstå vid olika trycktillfällen och repeatorder, även inom samma produktion kan nyansskillnader förekomma.

Garantier för färgåtergivning eller färgmatchning mellan produkter tillverkade i olika material, eller vid olika produktionstillfällen, kan inte lämnas. Adwater AB strävar alltid efter att uppnå bästa möjliga resultat.

Leverans

Med leveranstid menas att varan/produkten utlevereras inom 10 arbetsdagar vid normal leverans, 5-9 arbetsdagar vid snabbleverans samt inom 4 arbetsdagar vid expressleverans eller enligt ök. Tiden räknas från godkänt korrektur om inte annat överenskommits. Spärrtid  för att en beställning/godkänt korrektur skall räknas till den aktuella dagen är kl 12.00.

Angivna leveranstider gäller till orter dit Postnord eller Adwaters transportalternativ levererar på en dag från Stockholm. För övriga orter tillkommer den extra tid som Postnord tar på sig att leverera. Expressproduktion kan i de flesta fall erbjudas. För detta tillkommer expresskostnad. Om försändelse går i retur pga felaktiga adressuppgifter eller liknande debiteras returfrakt. Vi ansvarar ej för ev. leveransförsening som beror på att speditören inte håller sin vanliga leveranstid. Som beställare ansvarar du för att ange korrekta adressuppgifter samt att det finns någon på plats att ta emot leveransen vardagar mellan 08-17.

Upphämtning av gods
Vill man så går det bra att välja ”upphämtning” som leveransalternativ. Då här vi av oss när poridkterna börjar bli färdiga så att ni kan hämta dessa hos oss ute på Värmdö. 

Leveransdatum i orderbekräftelse = Dagen godset lämnar produktionsanläggning.
Tänk på att transportörens ledtidtider till leveransadressen därför tillkommer utifrån detta angivna datum.

Över- / under leveranser
Adwater arbetar inte med över/underleveranser.

Vid leverans åtar sig mottagaren att kontrollera varan eller varorna så att de stämmer överens med gällande beställning. Kontrollera innehåll, tryck, antal och datum skall kontrolleras. Eventuella avvikelser skall meddelas inom 5 dagar efter mottagen leverans.

Betalningsvillkor 

Mot faktura 30 dagar netto efter sedvanlig kreditkontroll om inte annat överenskommits.
Vid försenad betalning sänds påminnelsefaktura. Påminnelseavgiften är 60 kr.
Efter påminnelsefakturans förfallodag överlämnas ärendet till Kronofogden med extra avgifter om totalt 950kr. Vid betalning efter förfallodatum skickas räntefaktura med lagstadgad ränta om 24%.

Returer

Mottages ej utan godkänd reklamation. Kontakta alltid Adwater innan retur.

Reklamationer

Synlig transportskada eller paket som saknas MÅSTE anmälas direkt till chauffören vid  mottagandet, i annat fall gäller inte transportförsäkringen på varorna.

Om skadan ej är synlig på ytterförpackning, ska skadan anmälas till oss senast 5 dagar efter mottagen leverans.
Skulle någon produkt inte uppfylla angivna specifikationer ska kontakt och överenskommelse med Adwater alltid ske innan eventuell retur.
Vid leverans åtar sig även mottagaren att kontrollera varan eller varorna så att de stämmer överens med gällande beställning.
Innehåll, tryck, antal och datum skall kontrolleras. Eventuella avvikelser skall meddelas inom 5dagar efter mottagen leverans.

Vid godkänd reklamation förbehåller vi oss rätten att leverera ny produkt inom kortast möjliga tid.

Transportskada

Anmäl direkt till fraktbolaget om ni upptäcker att leveransen har skadats i transporten.

Leveransförsening

Vi ansvarar ej för förseningar som beror på omständigheter vi inte kan påverka, t.ex. speditör som ej håller standard leveranstid samt händelser upptagna inom force majeure. Förseningar som beror på inre omständigheter såsom hanterings- och produktionstid hanteras enligt följande:

Ordrar lagda med normal leveranstid:
2-3 arbetsdagars försening: 5% avdrag på ordervärdet av försenad produkt.
3-5 arbetsdagars försening: 5% avdrag på ordervärdet av försenad produkt.
6-10 arbetsdagars försening: 15% avdrag på ordervärdet av försenad produkt.

Ordrar lagda med tillvalen snabbleverans eller express:
1-5 arbetsdagars försening: Expressavgift stryks.
6-10 arbetsdagars försening: Expressavgift stryks samt 15% avdrag på ordervärdet av försenad produkt.

Adwater tar inte ansvar för kostnader som uppkommer för tredje part vid försening, om dessa inte godkänd av oss först.

Övrig ersättning

Adwater AB är inte ersättningsskyldig för den skada eller uppkomna merkostnader som köpare lider genom dröjsmål eller försenad leverans.
Ersättning beräknas istället efter nivån för leveransförsening eller transportskada.

Adwater AB tar tar inget ansvar för indirekta förluster

Äganderätt

Alla varor förblir Adwater AB’s egendom tills de är fullt betalda. Adwater AB förbehåller sig rätten att nyttja referensexemplar från beställningar i marknadsföringssyfte.

Lagerhållning av vatten

Vatten som lagerhålls över tid så ska stå svalt och mörkt. Står t.ex. kolsyrat vatten i varma utrymmen så dunstar kolsyran snabbare och vattnet blir avslaget. Adwater AB tar inget ansvar för om vatten som lagerhålls felaktigt av kunder.

GDPR

Läs mer om hur Adwater hanterar uppgifter här

.

Rulla till toppen